18-09-2019

Studenten diervoeding ontvangen studiebeurs van bedrijfsleven

Studenten diervoeding ontvangen studiebeurs van bedrijfsleven

10 studenten diervoeding ontvingen op woensdagmiddag 18 september 2019 in Wageningen een beurs van de Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD). 

10-jarig jubileum 
In 2019 viert Stichting BSD haar 10-jarig jubileum! Dit jaar is de 128e studiebeurs door de stichting uitgereikt en met 23 aanmeldingen dit jaar blijkt dat de stichting nog steeds een succes is in de diervoedersector. Met trots presenteert de stichting haar nieuwe logo, met dit logo wil de stichting verbintenis tussen studenten en de diervoedersector uitstralen. Met de studiebeurzen biedt de stichting een goede start en een ingang naar het bedrijfsleven. 

De stichting reikt elk jaar studiebeurzen uit aan studenten die zich tijdens hun studie veehouderij aan WUR specialiseren in de richting diervoeding. 

Bestuurslid Karin van de Belt: “De diervoedersector is een prachtige sector die continu in beweging is. Nieuwe ontwikkelingen en veel onderzoek zorgen ervoor dat de sector toonaangevend is. Door de opleiding te stimuleren en de sector bekender te maken onder studenten, willen we de aanwas van nieuw diervoedingstalent waarborgen.”.  

BSD-studiebeurs
Elk jaar kent de Stichting BSD studiebeurzen toe aan studenten die geselecteerd zijn uit een grote groep aanmeldingen. Belangrijk bij de selectie zijn de motivatie en vakgerichtheid van studenten maar natuurlijk ook de behaalde studieresultaten. De beurzen bestaan uit een vast bedrag en daar bovenop een geldbedrag dat besteed kan worden aan activiteiten die de studie diervoeding versterken en dus tot verdieping in dit vakgebied leiden. 

Gezien de structurele vraag op de arbeidsmarkt naar goed opgeleide diervoedingsdeskundigen, wil Stichting BSD studenten motiveren om te kiezen voor de specialisatie diervoeding. De stichting wil hiermee tevens bevorderen dat Nederland zijn internationaal toonaangevende rol op het gebied van grondstoffenexpertise, voederwaardering en diervoedingsonderzoek blijft spelen.

Toekomstbestendige diervoedersector
De voorlichtings- en wervingscampagne van de stichting bestaat onder meer uit het aanbieden van beurzen, stages en gastcolleges. De stichting is een initiatief van de diervoedersector in Nederland. De bestuurders van Stichting BSD opereren op persoonlijke titel en hebben een nauwe relatie met de gehele diervoedersector. Zij zijn werkzaam voor de diervoederindustrie, onderzoeksinstellingen of werknemersorganisaties. De behoefte aan hooggekwalificeerde medewerkers wordt breed gedragen. Stichting BSD speelt met haar werk maximaal in op de bezuinigingen in het onderwijs en biedt studenten diervoeding een duidelijk perspectief. 

Bestuurslid Nico de Vos: “We zijn trots dat we vandaag weer de BSD-beurzen uit mochten reiken aan de studenten. We dragen hiermee bij aan het opleiden van jonge mensen voor de diervoedersector.”.