23-09-2020

Studenten diervoeding ontvangen studiebeurs van bedrijfsleven

Studenten diervoeding ontvangen studiebeurs van bedrijfsleven

14 WUR-studenten diervoeding en 4 hbo-studenten ontvingen op woensdagmiddag 23 september 2020 online een studiebeurs van de Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD). 

Aangepaste uitreiking 
Vanwege de coronacrisis konden de selectiegesprekken en de uitreiking helaas niet in Wageningen plaatsvinden. Gelukkig was het wel mogelijk om de gespreken en de uitreiking online plaats te laten vinden. Bijzondere tijden zorgen voor bijzondere mogelijkheden. Met de studiebeurzen biedt de stichting de studenten een goede start en een ingang naar het bedrijfsleven aan. De stichting reikt elk jaar studiebeurzen uit aan studenten die zich tijdens hun studie Animal Sciences aan de Wageningen Universiteit specialiseren in de richting diervoeding.

BSD-studiebeurs
Elk jaar kent de Stichting BSD studiebeurzen toe aan studenten die geselecteerd zijn uit een grote groep aanmeldingen. Belangrijk bij de selectie zijn de motivatie en vakgerichtheid van de studenten maar natuurlijk ook de behaalde studieresultaten. De beurzen bestaan uit een vast bedrag en daar bovenop een geldbedrag dat besteed kan worden aan activiteiten die tot verdieping leiden. Gezien de structurele vraag op de arbeidsmarkt naar goed opgeleide diervoedingsdeskundigen, wil Stichting BSD studenten motiveren om te kiezen voor de specialisatie diervoeding. De stichting wil hiermee tevens bevorderen dat Nederland zijn internationaal toonaangevende rol op het gebied van grondstofexpertise, voederwaardering en diervoedingsonderzoek blijft spelen.

Bestuurslid Marcel Roordink: “De BSD-studiebeurs is een zeer gewaardeerd initiatief, zowel door studenten als de Nederlandse diervoederindustrie. De studiebeurs is voor velen de start geweest van een succesvolle carrière in de diervoeding. De Nederlandse diervoederindustrie behoort tot de top van de wereld en heeft volop ruimte voor ambitieuze starters op de arbeidsmarkt.”.

BSD-studiebeurs voor hbo-studenten
Dit jaar ook goed nieuws voor hbo-studenten die de afstudeerrichting diervoeding hebben gekozen! Stichting BSD heeft studiebeurzen uitgereikt aan 4 hbo-studenten. De BSD-studiebeurs (hbo) bestaat uit een bedrag van maximaal €1000,- die besteed mag worden aan diervoeding gerelateerde activiteiten.

Toekomstbestendige diervoedersector
De voorlichtings- en wervingscampagne van de stichting bestaat onder meer uit het aanbieden van beurzen, stages en gastcolleges. De stichting is een initiatief van de diervoedersector in Nederland. De bestuurders van Stichting BSD opereren op persoonlijke titel en hebben een nauwe relatie met de gehele diervoedersector. Zij zijn werkzaam voor de diervoederindustrie, onderzoeksinstellingen of werknemersorganisaties. De behoefte aan hooggekwalificeerde medewerkers wordt breed gedragen. Stichting BSD speelt met haar werk maximaal in op de bezuinigingen in het onderwijs en biedt studenten diervoeding een duidelijk perspectief. 

Bestuurslid Bert van Bremen: “De Nederlandse diervoedersector wordt mondiaal gezien als voorbeeld waar innovatie en ontwikkeling hand in hand gaan. Er zijn volop kansen en uitdagingen en jonge mensen met frisse ideeën worden van harte uitgenodigd deze uitdagingen op te pakken. Door de vele vormen van samenwerkingsverbanden kunnen pas afgestudeerden, die gaan werken in deze sector, snel een groot netwerk opbouwen en actief deelnemen aan de verdere ontwikkeling van de diervoederindustrie. Stichting BSD kan hieraan al een eerste bijdrage leveren. Wij wensen de studenten veel succes met hun studie.”.