05-09-2018

Studenten diervoeding ontvangen studiebeurs van bedrijfsleven

Studenten diervoeding ontvangen studiebeurs van bedrijfsleven

Woensdag 5 september 2018 ontvingen 9 studenten diervoeding in Wageningen een beurs uit handen van Henk Flipsen, voorzitter van de Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD). 

Sinds 2009 is in de diervoedersector de Stichting BSD actief. De stichting reikt beurzen uit aan studenten die zich tijdens hun studie veehouderij specialiseren in de richting diervoeding.

Henk Flipsen: “Het blijft noodzakelijk om als diervoedersector te blijven investeren in studenten. Het aantal studenten voor groen onderwijs neemt af, terwijl de arbeidsmarkt roept om goed opgeleide diervoederdeskundigen voor uiteenlopende verschillende banen. We zijn blij met deze nieuwe enthousiaste en gemotiveerde studenten die gekozen hebben voor de specialisatie diervoeding.”  
 
Elk jaar kent de Stichting BSD beurzen toe aan studenten die streng geselecteerd zijn uit een grote groep aanmeldingen. Belangrijk bij de selectie zijn de motivatie en vakgerichtheid van studenten maar natuurlijk ook de behaalde studieresultaten. De beurzen bestaan uit een vast bedrag en daar bovenop een geldbedrag dat besteed kan worden aan activiteiten die de studie diervoeding versterken en dus tot verdieping in dit vakgebied leiden. 

Doel van de stichting is om de aanwas van nieuwe studenten richting diervoeding te stimuleren om daarmee het hoge niveau van onderwijsaanbod op peil te kunnen houden. Natuurlijk wordt daarmee ook een optimale aansluiting bij de arbeidsmarkt nagestreefd. Er is behoefte aan goed opgeleide academici en HAS-ers die verstand van diervoeding hebben. 
 
De bestuurders van stichting BSD opereren op persoonlijke titel en hebben een nauwe relatie met de gehele diervoedersector. Zij zijn werkzaam voor de diervoederindustrie, onderzoeksinstellingen of werknemersorganisaties. De behoefte aan hooggekwalificeerde medewerkers wordt breed gedragen. Stichting BSD speelt met haar werk maximaal in op de bezuinigingen in het onderwijs en biedt studenten diervoeding een duidelijk perspectief. 

Bestuurslid Marcel Roordink: “We zijn trots dat we vandaag weer de BSD-beurzen uit mochten reiken aan de studenten. We dragen hiermee bij aan het verder uitbouwen van de leidende positie die de Nederlandse diervoederindustrie in de wereld heeft.”

Meer informatie over Stichting BSD is te vinden via www.stichtingbsd.nl.